eRepublik – Simulator social – Descriere

erepublik

Urmare a articolului precedent Baby Boom cand s-a putut observa ca intr-o saptamana s-au inregistrat in joc aprox 2000 de cetateni fata de media actuala de 700, vreau sa va propun astazi inca un articol de republicat pe unde puteti, sa ne distantam de unguri si indos la populatie. ” Hei ! Pst! Nu-i asa ca nu ai chef de invatat? Sau nu-i asa ca nu ai chef de mers la shopping cu nevasta-ta? Sau te plictisesti de moarte la birou si faci planuri cum sa-i faci “bucata” sefului? Oricare ar fi raspunsul, iti ofer o sugestie, anume sa vii in Republica. Nu, nu este vorba sa intri in Partidul Republica Socialista Romania. Slava Domnului, am scapat de plaga aia. Este vorba despre eRepublik, cea mai democratica republica dintre republici. Locul unde orice caporal amarat se poate razvrati legal impotriva maresalului, unde orice “vizionar” poate jefui o tara intreaga, unde orice fizician poate tine prelegeri lungi despre poezia abstracta iar lumea chiar sa-l asculte. Este vorba de http://www.erepublik.com. Un univers nou, o lume virtuala, un nou inceput la care esti invitat sa iei parte. Bine, chiar atat de nou nu este, sunt deja peste 500 de zile de la aparitia “Noii Lumi”. Daca ai dat deja click pe link poti observa ca eRepublik este populat cu peste 130.000 cetateni din toata lumea, dintre care 15.000 romani.

Un joc de strategie dus la urmatorul nivel, un simulator social, politic, economic si militar. Ce inseamna asta? Inseamna ca pornind de la zero iti construiesti un alt “tu”, care trebuie sa munceasca pentru painea cea de toate zilele, care trebuie sa lupte pentru tara. Poti fi patron al unui mare imperiu economic, daca te pricepi. Poti fi membru activist de partid, sau poti sa il conduci chiar tu. Trebuie zilnic sa te antrenezi in armata, sau poti sa conduci armatele pe campurile de batalie, daca esti destul de bun. Esti un actor social intr-o mare de actori sociali. Daca iti place sa scrii, aici gasesti locul potrivit unde vocea ta sa se faca auzita, “ziarele” in care cetatenii isi publica gandurile si ideile fiind stalpul acestei lumi. Acestei lumi, denumita “noua”, in care istorie se rescrie. Ei ash, asta cu “new world” nu e chiar asa. Ca si in lumea reala,nici in eRepublik englezu` si frantuzul nu se inghit. Americanu` capitalist se ia la harta cu rusul comunist mai mereu. Iar romanu..ehe, cand vede romanul unguru` pe undeva, instant ia coasa din pod sa-i explice cum e cu Transilvania stramoseasca.

Toate acestea fiindca eRepublik este un simulator al realitatii, care aproape se confunda cu realitatea. E adevarat ca uiti uneori ca esti intr-un simulator si nu in lumea reala, dar nu tot timpul. Acuma, pe bune, cand ati mai auzit voi in istorie sa se spuna ca Romania este principala Mare Putere din lume? Sau cand ati mai vazut puhoi de occidentali emigrand in Romania datorita conditiilor de trai? Cand ati mai vazut Leul romanesc valorand pe piata monetara mondiala mai mult decat Dolarul american? Intrand acum in joc, beneficiati deja de munca de peste un an jumate dusa de mii de romani pasionati, care ne-au ridicat tarisoara in top. Au ridicat-o atat de mult incat in acest moment Romania se lupta cu Rusia, China, Ungaria, Indonezia si Iran, plus vreo doua “rebeliuni” in regiuni cucerite de noi anterior.

Acestea sunt momente istorice pentru Romania, datorita puterii acumulate suntem atacati din toate partile, in incercarea disperata de a ne stopa marshurile triumfale. Partea frumoasa este ca poti sa iti traiesti eViata si 2 minute pe zi si 5 ore pe zi. In functie de preferinte, in cateva minute iti termini treburile, dar poti dupa aceea sa stai ca mii de romani ore in sir citind presa nationala si internationala, legat de subiectele fierbinti din eRepublik, ce mai zice americanu`, ce planuri de cucerire a Bucurestiului mai face unguru`, etc. Te poti implica in viata politica, in viata militara, poti sa iei parte la dezbateri. Cel mai probabil vei dori incetul cu incetul sa iti creezi o “imagine”, numele tau sa devina cunoscut si recunoscut. Poti sa fii cum esti in viata reala, dar poti sa fii si “altfel”, poti sa experimentezi cu personalitatea ta si cu statutul tau social.Interactiunile sociale sunt foarte importante in eRepublik, la un click distanta aflandu-se cetatenii din toate colturile Pamantului, de la canadieni la turci, de la indonezieni la spanioli, de la rusi la italieni. Asa ca fa-ti curaj si incepe o noua viata, suntem siguri ca ai multe de oferit. Te asteptam pe http://www.erepublik.com sa fii urmatorul Presedinte al Romaniei. Sau urmatorul Ministru al Apararii. Sau urmatorul Media Mogul. Sau urmatorul Battle Hero. Ok, recunosc, aici am exagerat un pic :D Va trebui multa munca din partea ta sa convingi de exemplu mii de alegatori ca esti cel mai potrivit sa fii Presedinte. De fapt, acum avem nevoie de carne de tun pe campurile de batalie. Dar, toti am inceput de jos, doar tu iti pui limitele pana unde vrei sa urci :) eRepublik. Building another you. A virtual you. A better you.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: