Despre initiativa in eRepublik

In acest articol, voi explica mecanicele razboiului pentru toti cetateni Moldovei pentru a acorda acestora posibilitatea analizarii viitoarelor actiuni conduse de guvernul moldovean.

Vom incepe lectia de razboi, prin a explica cuvantul „Initiativa”.

Initiativa de regula este definita ca dreptul unei tarii de a lansa ofensiva. O tara care are initiativa poate ataca. O tara care nu are initiativa nu poate ataca. De regula, toate tarile au initiativa sa declare ofensiva pana o pierd. Suna simplu, nui asa?

O tara pierde initiativa, si nu poate ataca, daca se apara contra unui atac in oricare din teritoriile sale, sau daca a fost infranta de inamic in lupta. In cazul pierderei initiativei din cauza unei lupte defensive, pierderea initiativei se va aplica oricarui razboi in care acea tara este implicata, prevenind toate atacurile ofensivei. In cazul pierderii initiativei din cauza unei lupte pierdute, aceasta se va aplica numai la actiunile ofensive contra acelei tarii care a castigat batalia, si numai pentru 24 de ore. Totusi este o exceptie, daca o tara invadatoare deschide o alta lupta inainte ca cea pe care o pierd se inchide, initiativa va fi pastrata.

Folosirea initiativei duce la o strategie cunoscuta sub numele de „initiative lock”. Initiative lock poate aparea atunci cand o tara invadatoare doua sau mai multe teritorii inamice. Invadatorul poate mentine atacuri consecutive impotriva celor doua teritorii pentru o eternitate, si tara aflata in aparare nu va putea niciodata sa atace, chiar daca ei castiga mereu bataliile.

Singura cale pentru o tara in aparare sa scape de Initiative lock este ca atacatorul sa renunte la invazie din orice motiv, sau sa primeasca ajutor de la o a treia tara care sa invadeze teritoriile invadatorului. Actiunea de a primi ajutor de la o a treia tara de a iesi de sub”initiative lock” este numita „initiative blocking”. Pentru ca sa evite riscul, multe tari aleg sa invadeze cu ajutorul unui aliat aditional.

Astazi va voi prezenta o strategie folosita de tari aflate in aparare care nu au ajutorul unui aliat.
Strategia se numeste „Scorched Earth”. Se foloseste atunci cand o tara aflata in defensiva renunta la teritorii pentru a reduce optiunile de atac ale inamicului.

Exemple

Atunci cand Rusia a avut initiativa blocata de Canada in America de Nord, singura optiune a fost sa creeze o marca de aparare formata din state americane de granita eliberate cu acest scop.
Scopul „scorched earth” este de a reduce numarul de tinte un invadator poate lovi la una singura. Aceste actiuni au fost catalogate drept „do or die battle”. „Do or die” sunt lupte critice care decid initiativa, si de obicei devin unele din cele mai mari batalii din joc, care apar de obicei in timpul campaniilor majore. Invadatorii trebuie sa castige pentru ca daca pierd inamicul poate incepe un contraatac. Tara aflata in defensiva trebuie sa castige deoarece daca pierd vor ramane blocati in aparare.

„Scorched earth” poate fi deasemenea folosit atunci cand este imposibil sa fortezi inamicul intr-un „gat de sticla” cu o singura optiune de atac. In acest caz particular, tara aflata in defensiva va astepta pana o batalie este aproape terminata, si apoi se retrage din toate celelate lupte deschise. Daca tara invadatoare nu reuseste sa declare noi atacuri si batalia ramasa este castigata de aparatori, tara invadatoare intra in defensiva pentru 24 de ore. Asta desigur se intampla doar in cazul care invadatorii nu deschid noi lupte. Asta face „Scorched earth” incredibil de periculoasa. Deasemenea pentru a creste suspansul, modulul de razboi proceseaza retrageri mai greu decat deschideri de noi batalii. Chiar daca timpul spune ca tu te-ai retras inainte de sa castigi ultima batalie, modulul poate sa nu recunoasca asta. Asta s-a intamplat si Germaniei in batalie finala din Saarland. Drept consecinta, veti vedea „Scorched Earth” folosit numai daca alte optiuni au fost consumate.

Sursa:

http://www.erepublik.com/en/article/jurnal-de-ministru-despre-razbel-lectia-1-1146388/1/20

http://www.erepublik.com/en/article/jurnal-de-ministru-arta-razbelului-lectia-2-1147373/1/20

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: