Dracones Saga – Inspectia

Pentru a prinde firu povestirii va recomand si:
Dracones Saga – Alarma!- episodu 1
Dracones Saga – Salvarea – episodu 2
Dracones Saga – Funeralii -episodu 3

Greemans: Drepti! De azi, Eu tai, Eu spanzur aici!

WhiteWarior:Am zambilit-o!

Greemans: Incepand de acum, atat timp cat nu suntem implicati in actiuni de lupta, vom face instructie. Noul program de instructie va arata cam asa: desteptarea la 5 dimineata; la 5 si 15 minute va vreau aliniati pe platou cu ranita in spate; dupa apelul de dimineata;….
In timp ce racnea, ca un disperat, noul program, trecea prin fata fiecarui soldat scrutandul cu privirea din cap pana in picioare poate, poate gaseste ceva in neregula, o pata, un guler neasezat corespunzator, un siret prea lung, o cuta pe dunga pantalonului. Ajuns in fata lui WhiteWarior se opreste.

– Ce mustacesti ma? Ce ti se pare asa amuzant?
– Culcat!

WhiteWarior executa ordinul instantaneu. Ce am uitat sa va spun eu este ca in noaptea precedenta ploase cu galeata, iar acum platoul unitati era ud si plin de noroi. Unitatea se afla la poalele unui munte, iar cand ploua abundent se formau torente de noroi ce se scurgeau pe pista si platoul unitatii.

– Ramai acolo pana ti-o zice eu sa te ridici! Ai inteles?
– Da!
– Nu am auzit, te mai intreb odata. Ai inteles?
– DA, sa traiti!
– Asa ba! Parca mai vi de-a casa! Va intrat democratia in cap, ai? Eeee, lasa ca v-o scot io!

Trei soldati mai incolo klm_p si veek radeau infundat pe sub mustatile stofoase cu colturi intoarse, ca la 1900. Veek era veteran si il luase sub aripa lui pe Klm_p care era si tanar si nou in unitate. Din cauza asta camarazii ii proreclisera profesoru. KIm_p din respect si recunostinta fata de mentorul sau isi lasase musta ca si Veek, insa cativa camarazi mai rautaciosi il luau mereu peste picior “alintandu-l” in fel si chip si poreclindu-l Maimutica Giudi.

– Si voua va arde de bancuri?!
– Culcaaaaat!

Cei doi executara la unison ordinul. klm_p nimerise cu fata deasupra unei baltoci pline cu frunze si noroi fapt pentru care isi tinea capul usor intors.

– Balaceste mustata tinere, ca de nu, te balacesc eu pe tine de iti merg fulgii! Si il apasa cu piciorul pe cap bagandu-l cu fata in noroi.
– Da, sa traiti! Bolborosi soldatul
– De maine nu vreau sa mai prind pe vrunul cu mustata, cioc sau favoriti, s-a inteles!
– Da, sa traiti! Raspunsera toti soldatii intr-un glas.
– Care va stiti cu mustata, cioc, favoriti, sau plete, Culcat! De azi nu mai aveti voie!

Inca vreo 10 insi luasera pozitia culcat alaturi ce cei 3. Apoi Greemans isi contiuna inspectia, mai pusesera vreo doi in pozitie culcat, pentru uniforma necorespunzatoare, vreo trei pentru pozitie necorespunzatoare si cand se apopie de final il observa pe Dady22 cu doi cercei intr-una din urechi.

– Ce esti tu ma, fetita? Si il trase cu putere de urechea dreapta.
– Aaaa,.. ssss,.. Nu, sa traiti!
– Opaaaaa, avem si belciug in limba! Culcaaaat! Daca va mai prind cu cercei vii zmulg cu mana mea!

Trecu in revista si restul de soldati, mai culca vreo doi de placere si apoi spuse:

– Gata, s-a terminat vacanta! De azi dam militaria jos din pod, ca nu mai tine! Ori faceti ce zic io, ori Curtea Martiala va mananca pe toti! Ati inteles? Adunatura de derbedei ce sunteti!
– Da, sa traiti!
– Cei care ati ramas in picioare veti incepe istructia de azi, restul pentru ca tot v-ati murdarit deja, veti face curatenie! Vreau sa luceasca pista si careul!
– S-a inteles?
– Da, sa traiti!

Era clar, noul comandat al unitatii avea tot cei trebuia sa struneasca soldati si sa scoata cei mai bun de la ei. Dupa ce si-a incheiat “reprezentatia” i-a chemat pe calutzu, florinc, calinovb si aerbod la raport. Fiecare avea cate o sarcina precisa in conducerea si administrarea unitatii.

greemans: Baieti v-am chemat ….
calutzu si florinc in acelasi timp:
calutzu: Ca sa ne strangem!?
florinc: Ca sa ne adunam!?
greemans: Bai, terminati cu mistourile. Acum trebuie sa fiu serios, nu mai pot glumi oricand si oricum.
Aerbod: Hai nu fi asa scortos.
Calinov: Al dracu te facusi ma! Nu mai poate sa zica omu o poanta, ca gata sari de cur in sus!
Greemans: Daca continuati va degradez pe toti! Se resti comandatul
Calutzu: Hai ofuscatule, zi!
Greemans: De azi calutzu si calinovb se ocupa de tot ce inseamna instructie, florinc si aerbod de aprovizionare si administrare. Aveti gija ce faceti ca raspundeti cu capu. Liber!

Acestia vazand cum sta treaba nu mai scoasera un cuvant, salutara si se incolonara cu fata spre usa gata sa iasa.

Greemans: Cine este ofticos acum ma,… aaaaa? Ce v-ati suparat asa? Nu va mai arde de glume? Si izbucneste intr-un ras isteric, de puteai sa juri ca este o hiena.
Greemans: V-am sperit, ai ? Acum valea, ne vedem diseara la raport si un pahar de tarie!

In acest timp, in carcera unitatii, Zbagee scrijelea peretele asternand urmatoarele randuri:

“Si-am alergat sa nu raman in pas
Ochii pe ceas si-aud un glas
Nu lasa timpul ramas
Sa te faca sa devii un suflet fals”

Peretii carcerei erau vopsiti intr-un galbem murdar acoperit pe alocuri cu un mucegai negru-albastrui. Pe tavan din loc in loc rasarea cate o pata de un alb murdar, semn ca incaparea fusese candva zugravita. Usa carcerei era vopsita in gri-sobolan, iar din loc in loc vopseaua era impodobita cu flori de rugina generoase. De dormit se dormea pe un cadru metalic ruginit traversat de 4 benzi de tabla late de 2 centrimetri, la fel de ruginite, pe care ar fi trebuit sa se afle o saltea. Intr-un colt trona o galeata cu fundul manact de rugina pe post de latrina. In cest peisaj dezolant chiar si angoasele celui mai sanatos om ieseau la iveala si se transformau in adevarati mostri gata oricand sa iti devoreze sufletul si mintea. Omul se afla intr-o depresie adanca de ceva vreme din cauza ororilor pe care le vazuse, dar mai ales sa pe care le traise in timpul acestui razboi fara de sfarsit. Moartea lui Maurits fusese un pumn sub centura pentru el, caci cei doi erau prieteni de ani de zile. Izolarea la care fusese supus dupa isprava din ziua anterioara, nu face alceva decat sa il arunce si mai mult in bratele depresiei si ale disperarii.

Cu siguranta acum regreta accesul de nebunie pe care il avusese ieri. Si nu atat din cauza faptului ca fusese degradat sau pedepsit cat din cauza faptului ca murdarise imaginea celui mai bun prieten. Si-ar fi dorit sa dea timpul inapoi sa poate repara dezonoarea pe care i-o adusese.

“Oare cum as putea sa il fac sa ma ierte? L-am facut de ras…N-a fost vina mea!… A vorbit alcooul din capul meu! Parca imi bausem mintile….. ”

In timp ce Poetul nostru avea mustrari de constiinta pe careul cazarmii cei 19 militari murdari din cap pana in picioare inarmati cu lopeti de campanie, maturi de rachita si cateva roabe sparte pe la colturi tregeau tare sa termine treaba inainte de ora pranzuluui, in speranta ca vor fi liberi dupa aceea. Florinc se plimba printre ei strambat din nas din cand in cad in semn de dezabrobare la cum lucrau soldati. Barilla se opintea intr-o roaba incarcata pana la refuz si ajuns in dreptul lui Florinc trecu cu roata peste o cioata putrezita ce parai.

WhiteWarior: Ioi sefu, asta ii nesupunere … face partz in prezenta ta?
Florinc: Bai Albus, taci ca te ard!
WhiteWarior: Of,… nu mai poate sa zica omu o duma, ca si sariti la gatu lui! Si se indeparta balmajind in continuare pentru el.

WhiteWorior: Ce ai dracu s-au facut toti, nu poti sa tragi o basina fara sa se basice vreo unul.
Veek: Dai ma dracu cu regulile lor. Auzi la ei, nu au loc de mustata mea!
Florinc: Va dau eu dracu pe amundoi de nu va vedeti! Cinci ture de unitate in pas alergator! Executarea!

Cei doi lasara jos uneltele si o zbughira spre capatul unitatii parca primisara o recompensa nu o pedeapsa. Odata iesit din raza vizuala a ofiterului se oprira amundoi isi aprinsara cate o tigara, razand copios unul spre altul.

Veek: A muscat momeala! hahahahaha

Jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Booooooommmmmmmmmm! Boooommmmmm! Ca din senin o ploaie de obuze incepu sa pice peste tot in unitate. Un obuz cazu la vreo 30 de metri de ei pe unul din turnurile de santinela tranformandul in mii de bucati. Acestia se aruncara la pamant. Erau obuze de fragmentatie mare, folosite cu precadere impotriva infanteriei. In momentul exploziei obuzul se desfacea intr-o multitudine de schije ce se deplasau razant cu solul transformand in ciur orice obtacol intalneau in cale pe o raza de 50 de metri. Acest tip de obuz era folosit cu pecadere in lupta pe pozitii fixe pentru scoaterea soldatilor din transee.

Pe platoul din fata unitatii soldatii alergau disperati care incotro apucau, sa isi salveze viata. Florinc alaturi de cei care faceau curatenie se ascunsese intr-unul din depozitele de munitie si incerca sa ii puna in formatie de aparare. Din fericire nici un obuz nu cazuse in apropierea lor cat timp fusesera in camp deschis.
Florinc: Culcat! Culcat!
klm_p: – Florine, nu stam bine aici, daca pica un obuz pe magazie ardem ca solbolani!
F: – Rugativa la Dumnezeu sa nu pice! Afara sunteti victime sigure! Nici nu termina bine de vorbit ca un obuz cazu la cativa metri distanta de magazia in care se aflau si o ploaie de schije rapai pe peretele sudic al acesteia.

In postul de transmisiuni un soldat transmitea:

– Receptie! Receptie! Aici Dracusorii! Suntem atacati din directia nord-vest cu lovituri de mortiere! Cerem sprijin aerian!
– Aici, Tata Lor! Receptionat! Rezistati pe pozitii, in 15 minute doua elicoptere vor ajunge la voi. Terminat!

Calutzu, calinovb si restul soldatilor aflati in subordine se afla la 1,5 km de locul de unde se lansau proiectilele ucigase. Auzeau exploziile insa nu puteau vedea ce se intampla in unitate.

– Cred ca suntem atacati, zise Calutzu catre Calinovb.
– E pe dracu, cine stie ce idiotenii au mai facut soldati nostri.
Intre timp radiotelegrafistu se apropie de Calutzu in viteza mare si in timp ce isi tragea suflu ii transmise ca a receptionat un mesaj de la unitatea noastra catre Statul Major in care cereau sprijin aerian.
Telegrafistu: Se pare ca sunt atacati cu mortiere de pe munte.
calutzu: Ce ti-am zis eu caline!
Calinovb: OK baieti, trageti aer in piept ca ne asteapta o zi lunga. Unitatea este atacata de pe versantul de nord. Vom incerca sa ii anihilam. Cunoasteti procedurile, fara prostii ca nu e gluma.

Aveau nevoie de cel putin 30 de minute ca sa ajunga la inamic, caci acel versant la muntelui era destul de abrut si foarte bine imbracat in vegetatie.

Calutzu: Inainte mars! Vreau capu spurcatilor!

VA URMA

Ziar membru al Sferic Media Grup.

 

Sursa: http://www.erepublik.com/en/article/dracones-saga-inspectia-1548688/1/20

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: